Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δοκιμάστε να κάνετε αναρρίχηση στο σπίτι, με το παιδί σας ! Είναι απόλυτα συναρπαστικό.


Τα παιδιά μας είναι οι καλύτεροι αναρριχητές του κόσμου! Σκεφτείτε, πρώτα, σκαρφαλώνουν στα έπιπλα, ύστερα στις σκάλες και αργότερα στα δέντρα. 
Κι επειδή, δέντρα δεν έχουμε πολλά, στις πόλεις μας, μπορείτε να τους φτιάξετε έναν τοίχο να σκαρφαλώνουν μέσα στο σπίτι. Συναρπαστική ιδέα! 
Ή στον κήπο σε έναν τοίχο, δεν έχει σημασία που. Σημασία έχει να σκαρφαλώνουν. Παντού! Θα μου άρεσε και σε ένα σχολείο. Η αναρρίχηση δεν είναι απλά μια μόδα. Είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που ενθαρρύνει τη φυσική, πνευματική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού μας και το μυεί στον μαγικό κόσμο του αθλητισμού. 
Για να φτιάξετε τον δικό σας αναρριχητικό τοίχο, χρειάζεστε τουλάχιστον, 15 πέτρες αναρρίχησης για αρχάριους που θα βρείτε εδώ κι εάν θέλετε να φτιάξετε έναν ακόμα μεγαλύτερο τοίχο θα χρειαστείτε 35 πέτρες  που θα βρείτε εδώ. Με έναν black & decker τρυπάτε τα σημεία που θέλετε να βιδώσετε τις πέτρες σας και ο τοίχος σας έτοιμος! 

Οι δραστηριότητες σε έναν τοίχο αναρρίχησης είναι πραγματικά, συναρπαστικές. Η αναρρίχηση είναι το πιο αναπτυσσόμενο άθλημα σε πάρα πολλές χώρες και γιατί όχι και στην δική μας. Ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας!


Γιατί θα ήθελα το παιδί μου να μάθει; Η αναρρίχηση είναι μια δραστηριότητα που προωθεί την αυτοεκτίμηση του παιδιού μας.  Και, αυτό και μόνο θεωρώ πώς είναι πολύ σημαντικό.  

Συγχρόνως η αναρρίχηση συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη βελτίωση του επιπέδου της φυσικής του κατάστασης, περιλαμβάνοντας όχι μόνο καρδιοαναπνευστική και μυική ενδυνάμωση,αλλά και συντονισμό των κινήσεων του σώματός του.
Με αυτήν, το παιδί μας θα αποχτήσει αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στις ίδιες του τις δυνάμει. Θα μάθει να έχει θέληση και κουράγιο. Η αναρρίχηση είναι συναρπαστική! Και είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να μάθει να κάνει καλά το παιδί μου. 

Ένας τοίχος αναρρίχησης, στο σπίτι, στο σχολείο, ή στον παιδότοπο είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι που θα κάνει το παιδί μας να εξασκήσει σημαντικές αρετές της ζωής όπως η υπομονή και η επιμονή.

Τα καλύτερα παιχνίδι είναι αυτά που σε προετοιμάζουν για την ζωή. Ανεβείτε ψηλά, ο κόσμος, είναι όμορφος από εκεί. 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


3 σχόλια:

  1. τελειο,φανταστικο και απιστευτα συναρπαστικοοοοο!!!!!απιθανες ιδεεες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ήθελα πολύ να το κάνω για τα παιδιά μου στο σπίτι αλλά δεν μπορούμε να προμηθευτούμε τις πέτρες αναρρίχησης από ελλάδα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα τα πράγματα που είναι στην Ελλάδα επιβαρύνονται στην τιμή τους από το κόστος μεταπώλησης. Στο Amazon θα βρείτε τα πάντα που έρχονται απ έξω σε πολύ καλύτερη τιμή απ' ότι στην χώρα μας. Η επιλογή του που θα αγοράσετε κάτι είναι δική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...