Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δεν έχουν πάντα, σημασία τα μέσα αλλά η θέληση να αλλάξεις!





Μόλις το είδα σκέφτηκα δεν έχουν πάντα, σημασία τα μέσα αλλά η θέληση να αλλάξεις κάτι, να δημιουργήσεις. Είναι ένα μικρό ψαροχώρι στην Ταϊλάνδη, το Koh Panyee, είναι ένα από τα ωραιότερα «πλωτά» χωριά στον κόσμο. Στηρίζεται όλο σε ξύλινους πασσάλους. Πουθενά γη, πουθενά έδαφος! Μόνο νερό…Απίστευτο.


Έτσι τα παιδιά του χωριού δεν είχαν πουθενά έναν δικό τους χώρο για να παίζουν ποδόσφαιρο! Η ανάγκη τους έκανε επινοητικούς.  
Μια ιδέα γεννήθηκε από το μυαλό των κατοίκων και το μαγικό σ' αυτήν την ιστορία; Με τη βοήθεια των παιδιών έγινε σιγά σιγά πραγματικότητα. 
Τα παιδιά σ΄αυτό το χωριό, μάζεψαν ξύλα και με τη βοήθεια των μεγάλων κατασκεύασαν ένα πλωτό γήπεδο ποδοσφαίρου για να προπονούνται.
Κάθε μέρα, μετά το σχολείο, η ομάδα του χωριού πηγαίνει για προπόνηση στο γήπεδο. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες! Τα παιδιά παίζουν ξυπόλητα πάνω στο ξύλο, που πολλές φορές είναι γεμάτο νερά από τις βροχές.Η μπάλα πέφτει συχνά μέσα στο νερό και τα παιδιά βουτούν για να την πιάσουν.
Τα παιδιά, αυτά, όμως δεν το βάζουν κάτω. Κερδίζουν διαρκώς το Πρωτάθλημα Νέων, κάνοντας περήφανους τους κατοίκους του χωριού τους. 
Πρόσφατα, το γήπεδο απέκτησε φράχτη αλλά και μία αντιολισθητική επίστρωση. 
Η ανάγκη σε κάνει επινοητικό. Σε κάνει δυνατό. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε κι εμείς κάποια πράγματα; Μήπως η ζωή είναι αλλού; Και χανόμαστε στην μετάφρασή της;

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αυτήν την εκπληκτική ιστορία που δείχνει ότι όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε...Δεν έχουν πάντα, σημασία τα μέσα αλλά η θέληση να αλλάξεις κάτι, να δημιουργήσεις. Αξίζει να προσπαθούμε. Και θα τα καταφέρουμε.



Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...