Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Στηρίζουμε όλοι το Fair Trade ενάντια στη φτώχεια!



Την πρώτη φορά που έμαθα για το  Fair Trade ήταν όταν είχα ταξιδέψει στην Ελβετία και είχα επισκεφτεί ένα μουσείο.Καθώς περπατούσα είδα σε μία γωνιά, μαγεμένη, παιχνίδια σε υπέροχα χρώματα που αμέσως μου κίνησαν την περιέργεια να τα δω από κοντά.


Το Fair Trade είναι ένα κίνημα που προωθεί μια εναλλακτική διαδικασία εμπορίου. Πολλοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί του αναπτυσσόμενου κόσμου προμηθεύονται προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.
Σε όλον τον κύκλο παραγωγής σέβονται κριτήρια όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η προστασία του περιβάλλοντος.

Η Action Aid βοηθάει 14 εκατομμύρια από τους πιο φτωχούς ανθρώπους στον πλανήτη μας. Χωρίς εμάς δεν μπορεί.Τι πιο σημαντικό; Αξίζει να το αγκαλιάσουμε όλοι μας.
Με τις αγορές μας από Action Aid βοηθάμε στην καταπολέμιση της φτώχειας στον πλανήτη μας! Κάντε κλικ Εδώ για να βρείτε υπέροχα παιχνίδια, ρούχα και είδη διακόσμησης για εσάς και το παιδί σας.
(θα μου άρεσαν πολύ και για κρεβατάκια στα αρκουδάκια της κόρης μου)
Το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο είναι μια πραγματική πρόταση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η απουσία των μεγάλων μεσαζόντων από τον κύκλο παραγωγής και διακίνησης αλλάζει ριζικά τη διανομή των κερδών.
Με αυτόν τον τρόπο μένουν αρκετά χρήματα στους παραγωγούς για μια βιώσιμη ανάπτυξη.


Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα, πραγματικά, να στηρίξουμε όλοι μας. 

Για να μην υπάρχουν παιδιά που φοράνε τέτοια παπούτσια στον κόσμο. Δεν παίζουμε...Ή παίζουμε μαζί; 

 Αξίζει να το κάνουμε Share! :)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...