Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η πιο παράξενη παιδική χαρά στον κόσμο!


Όταν αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια καινούργια παιδική χαρά στο Μονάχο κανείς δεν περίμενε αυτό το  πολύ περίεργο αποτέλεσμα. «Μαμά πού είναι οι κούνιες;»
«Κάτσε, εδώ να παίξεις!» «Μα γιατί δεν έχει τίποτα;» «Και με τι θα παίξω"; ήταν μερικά από τα ερωτήματα  των μικρών που οι μεγάλοι δεν ήξεραν ακριβώς πώς να τα απαντήσουν.
Σ΄αυτήν την παράξενη παιδική χαρά στο Μόναχο, το μόνο που θα δει κάποιος είναι κόκκινο ταρτάν και καταπράσινο γρασίδι να δημιουργούν εντυπωσιακά μονοπάτια με λόφους. 
«Μα δεν είναι ό,τι πιο παράξενο υπάρχει σε παιδική χαρά;», λέει ένας εκ των κατοίκων. Ναι, σίγουρα είναι αλλά σκέφτομαι ότι και οι δικές μας παιδικές χαρές έχουν πολλές φορές, ας πούμε "ελλείψεις". Λείπουν κούνιες, τραμπάλες, παιχνίδια. Αναρωτιέμαι είναι άραγε μέρος κάποιου σχεδίου;


Ο σχεδιασμός της παιδικής χαράς BUGA ανήκει στον αρχιτέκτονα Rainer Schmidt και είναι το λιγότερο, πολύ διαφορετικός από τα συνηθισμένα! Ίσως, η πιο παράξενη παιδική χαρά στον κόσμο.


Χωρίς παιχνίδια  και με την απουσία των συνηθισμένων κατασκευών που υπάρχουν μέσα σε κάθε παιδική χαρά η συγκεκριμένη τραβάει αμέσως όλα τα βλέμματα. Μα γιατί άραγε την έφτιαξαν έτσι; 

«Ο σκοπός μας ήταν να παραδώσουμε στον κόσμο κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε μέχρι σήμερα. Για μένα είναι πιο σημαντικό να ανακαλύψουν τα παιδιά δικά τους παιχνίδια μέσα στην παιδική χαρά, να κοινωνικοποιηθούν μεταξύ τους και να παίξουν ελεύθερα…», επεξηγεί ο αρχιτέκτονας.
Απίθανη ιδέα! Τα παιδιά να τρέχουν ελεύθερα, να παίζουν ομαδικά παιχνίδια και να εξερευνούν. Αλήθεια, εσείς, τι παιχνίδια θα παίζατε εκεί; 
Και τώρα που το σκέφτομαι έχω  ένα ερώτημα που προκύπτει από το εξής σκεπτικό. Στην γειτονιά μου έχουμε πάρει τόσες φορές τηλέφωνο στον δήμο να αντικαταστήσει τις σπασμένες κούνιες και τις σκουριασμένες τραμπάλες. Μήπως ένας επανασχεδιασμός θα ήταν μία λύση; Τα σχόλια δικά σας.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


1 σχόλιο:

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...