Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Θέλετε να μείνετε πάντα παιδιά; Ζήστε σ'ένα σπίτι παιδότοπο. Κι όμως υπάρχει!


Εσείς δεν ξέρω, πάντως, το παιδί σας θα ήθελε να ζει σε έναν παιδότοπο! Και το ξέρω καλά γιατί όταν πάμε σ' έναν η κόρη μου, δεν θέλει να φύγει από εκεί, με τίποτα. 
Αυτή η πρωτότυπη αρχιτεκτονική σύλληψη που κάνει το σπίτι να μοιάζει περισσότερο με παιδότοπο.  
Δημιουργήθηκε από τους αρχιτέκτονες-καλλιτέχνες Shusaku Arakawa και Madeline Gins στην πόλη Mitaka της Ιαπωνίας και ονομάζεται «Reversible Destiny».
Είναι μια μοναδική αρχιτεκτονική σύλληψη που σαν σκοπό έχει να «αναστρέψει το πεπρωμένο της ζωής των κατοίκων». 
Να ζήσουν για πάντα μέσα στην χαρά και το παιχνίδι! Μα υπάρχει κάτι καλύτερο; 

Όσο πιο πολύ μας αρέσει ο χώρος που ζούμε, τόσο περισσότερο θα ζήσουμε. Απλή αλλά φανταστική ιδέα!
 Μήπως πρέπει να διακοσμήσουμε και τα δικά μας σπίτια με περισσότερα χρώματα και παιχνίδια σε όλα τα δωμάτια;
Η πρωτότυπη ιδέα συνοδεύεται από μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία που λέει ότι «οι άνθρωποι στο σπίτι δεν πρέπει να χαλαρώνουν, αλλά το περιβάλλον όπου ζουν οφείλει να διεγείρει τις αισθήσεις και να αναζωογονεί τη ζωή τους»! Συμφωνώ, απόλυτα.


Εννέα  διαμερίσματα σηματοδοτούν την αλλαγή στην ιστορία της ανθρώπινης κατοικίας καθώς αποτελούνται από πολύχρωμους χώρους σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ενώ βασικό ρόλο παίζουν σε όλες τις κατοικίες τα έντονα χρώματα.



«Η ιδιαιτερότητα της κατασκευής συνίσταται σε μια προσπάθεια που κάναμε να ξεφύγουμε από τα συμβατικά.
Το σπίτι πρέπει να δημιουργεί καλή διάθεση στους κατοίκους όπως ακριβώς οι παιδότοποι και οι παιδικές χαρές λειτουργούν θετικά στην ψυχολογία των μικρών παιδιών», λένε οι αρχιτέκτονες.
Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν  υλικά αλλά και διακοσμητικά στοιχεία που θυμίζουν περισσότερο χώρους παιχνιδιού παρά σπίτι, ενώ αποφεύχθηκαν επιμελώς οι γωνίες και οι ίσιες γραμμές και δόθηκε έμφαση στις καμπύλες.
«Τα διαμερίσματα άλλαξαν τον τρόπο σκέψης και τη συμπεριφορά μας. Γίναμε πιο δραστήριοι και εποικοδομητικοί. Είναι η χαρά των… μεγάλων παιδιών και δεν τα αποχωριζόμαστε με τίποτα…», λέει ένας από τους ιδιοκτήτες. Και νομίζω ότι είναι αρκετό, αφού και μόνο στη θέα των κατοικιών, καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι ακριβώς εννοεί!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...