Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κέικ μπράουνις ελατάκια!


Όλοι θέλουμε λίγη περισσότερη γλύκα, τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Μία υπέροχη γιορτινή ιδέα! Κέικ μπράουνις ελατάκια! Μια πολύ καλή συνταγή θα βρείτε εδώ. Υπάρχει τίποτα καλύτερο; Νομίζω αξίζει να το δοκιμάσουμε!  
Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε: 250γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη, 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο, 125 καλαμποκέλαιο, 2 αυγά, 2 κρόκους, 300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη, 50 γραμμάρια κακάο, 1 βανίλια σε σκόνη. 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ κακάο με μισό φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, την βανίλια και το καλαμποκέλαιο. Ανακατατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά και τους δύο κρόκους. Ρίχνουμε ζάχαρη και αλεύρι. 

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Το ταψί καλό είναι να έχει μπει στο ψυγείο για 10-15 λεπτά ώστε να κρυώσει το βούτυρο ώστε να μην κολλήσει στο ταψί. Ρίχνουμε αλεύρι με το χέρι μας, να πιάσει όλο το ταψί. 
Μετά το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο κάτω ράφι σε 160 βαθμούς στον αέρα, 25-30 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.  Τα κόβουμε σε σχήμα τρίγωνο και τα διακοσμούμε. Μπορείτε να τους βάλετε γλάσο με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και καραμελάκια για μπάλες. Καλή επιτυχία! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...