Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μικρές και μεγάλες χειμερινές αποδράσεις.

Δεν είναι η Ελλάδα τόπος με όμορφη φύση και αξιοθέατα μονάχα.Έχει και περιπατητικά μονοπάτια και καλό φαγητό και εξαίσιους ξενώνες να κοιμηθείς και προσφέρει όλους τους τρόπους με τους οποίους ένα απλό ταξίδι μετατρέπεται σε εμπειρία. Ακολουθήστε μας.
1. Ορεινή Ναυπακτία. Αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα την Ορεινή Ναυπακτία, τώρα είναι η ιδανική εποχή για μία εξόρμηση με την παρέα σας.

 Η Άνω Χώρα, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της, σας περιμένει για μία χαλαρή απόδραση που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. 
 Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ορεινό προορισμό με μέσο υψόμετρο 1.100 μ. και απόσταση 50 χλμ. από την Ναύπακτο, που τα Σαββατοκύριακα κατακλύζεται από κόσμο. 
 Είναι ένα γραφικό χωριό με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και πολύ καλή υποδομή για να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. 
 Αξίζει να μείνετε στον παραδοσιακό ξενώνα «Τα Πέτρινα» Αποτελείται από αυτόνομες πέτρινες κατοικίες, αμφιθεατρικά χτισμένες, σε μια πλαγιά γεμάτη έλατα και καστανιές, με απεριόριστη θέα. Για 2, 3 Διανυκτερεύσεις σε Δίκλινο ή Μεζονέτα με Τζάκι (από €99). Περισσότερα για την ταξιδιωτική προσφορά θα βρείτε εδώ.
2.Κεντρικό Ζαγόρι: Στο Κεντρικό Ζαγόρι, 39 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων μέσα σε ένα πλούσιο και καταπράσινο τοπίο, βρίσκεται το χωριό. 

Κήποι, χτισμένο σε υψόμετρο 800μ. Λιθόστρωτα καλντερίμια, πέτρινα σπίτια, χαγιάτια, το ρολόι και το ψηλό καμπαναριό, συνθέτουν μοναδικές εικόνες ενός τοπίου βγαλμένου από άλλη εποχή.
Εκεί βρίσκεται και το Ξενοδοχείο Μαχαλάς, που δένει αρμονικά με το τοπίο κάνοντάς το ακόμα πιο γραφικό.Το Ξενοδοχείο Μαχαλάς, είναι μία μικρή γειτονιά –αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομά του- από δέκα ανεξάρτητα σπίτια των 40 τετραγωνικών μέτρων (μονόχωρα) και ένα των εξήντα τετραγωνικών μέτρων (δίχωρο), που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και τέσσερα άτομα, χτισμένη μέσα σε ένα πράσινο παράδεισο.
Η διαμονή μας θα κοστίσει €124 αγια 3 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων με Πρωινό, σε Superior Δίκλινο Δωμάτιο με Τζάκι,€159 για 4 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων με Πρωινό, σε Superior Δίκλινο Δωμάτιο με Τζάκι και €199 από €425 για 5 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων με Πρωινό, σε Superior Δίκλινο Δωμάτιο με Τζάκι


3. Λίμνη Πλαστήρα: Η Λίμνη Πλαστήρα δημιουργήθηκε εκεί όπου υπήρχε παλιότερα ο ποταμός Ταυρωπός. Περίπου το 1928 ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας συνέλαβε την ιδέα για την κατασκευή ενός φράγματος που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου, της ύδρευσης της Καρδίτσας και άλλων κοινοτήτων, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

 Η ιδέα του ωρίμασε τη δεκαετία του ΄50 οπότε και άρχισε η υλοποίηση του οράματός του. Η κατασκευή του φράγματος ολοκληρώθηκε το 1960, οπότε και άρχισε η πλήρωση του ταμιευτήρα με νερό από τους παραπόταμους του Ταυρωπού από εποχικά ρέματα που αργότερα μετονομάστηκε σε λίμνη Πλαστήρα.
Αξίζει να μείνετε στο Boutique Hotel σε ένα ζεστό και ήρεμο περιβάλλον με θέα τη Λίμνη Πλαστήρα. Ένα ξενοδοχείο 4* που συνδυάζει το παραδοσιακό, το αρχοντικό και το μοντέρνο στυλ. 

 Η λειτουργία του ξεκίνησε το Μάρτιο του 2005 και κατασκευάστηκε από ιδιαίτερα φιλόξενους ανθρώπους, με ιδιαίτερη αγάπη στην περιοχή της Λίμνης και μεγάλη εμπειρία στον ξενοδοχειακό τομέα. 
Η διαμονή θα σας κοστίσει €99 για 2 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων σε Δίκλινο με Τζάκι και Πρωινό €145 για 3 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων σε Δίκλινο με Τζάκι και Πρωινό Περισσότερα για την ταξιδιωτική προσφορά θα βρείτε εδώ.

Στην λίμνη Πλαστήρα αξίζει να μείνετε και στο ξενοδοχείο Πεζούλα βρίσκεται στην πλέον κοσμοπολίτικη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, στο χωριό Καλύβια Πεζούλας. 

Είναι χτισμένο σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, στην άκρη του οικισμού και προσφέρει καταπληκτική θέα στα βουνά των Αγράφων αλλά και στη λίμνη Πλαστήρα. 

Διακρίνεται για το φιλικό και ήσυχο περιβάλλον του, που προσφέρεται για ξέγνοιαστες, ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές αλλά και για τους άνετους και ιδιαίτερα φιλόξενους χώρους του.
Η διαμονή θα μας κοστίσει €76 για 2 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων, σε Δίκλινο Δωμάτιο με Πρωινό €109 για 3 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων, σε Δίκλινο Δωμάτιο με Πρωινό €139 για 3 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων, σε Σουίτα με Τζάκι με Πρωινό. Περισσότερα για την ταξιδιωτική προσφορά θα βρείτε εδώ.




4. Αρκαδία: «Ισαραίϊκο Σπίτι»Στο ιερό βουνό των Αρκάδων, το Λύκαιο όρος, βρίσκεται το γραφικό χωριό Ίσαρι, που πήρε το όνομά του από τον πρώτο κάτοικο του χωριού. Το σκηνικό που αγκαλιάζει τον ξενώνα «Ισαραίϊκο Σπίτι» είναι μια περιπλάνηση στη φύση και την ιστορία, που απέχει από την Αθήνα μόλις 210 χλμ., 45 χλμ. από την Τρίπολη και 42 χλμ από την Kαλαμάτα.
 Με θέα που κλέβει την παράσταση, το Ίσαρι είναι από τις πλέον γραφικές περιοχές της Αρκαδίας. Με μια ματιά βλέπει κανείς όλο τον Μεσσηνιακό κάμπο, την πεδιάδα της Μεγαλουπόλεως και τις βουνοκορφές του Ταϋγέτου. Στην κεντρική πλατεία του χωριού, δίπλα στην εκκλησία, αιχμαλωτίζει αμέσως τις αισθήσεις. Πλήρως ανακαινισμένο, σας περιμένει για αποδράσεις που θα θέλετε να ξαναζήσετε. 
 Η αίθουσα πρωινού, το καθιστικό και ένα εκπληκτικό μικρό σινεμά μέσα στον ξενώνα θα ολοκληρώσουν την διασκέδαση σας κατά την παραμονή σας στο «Ισαραιϊκο Σπίτι».
Για την διανομή σας θα πληρώσετε €64 για 2 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων με Παραδοσιακό Πρωινό €84 για 2 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων με Παραδοσιακό Πρωινό & 1 Δείπνο €94 για 3 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων με Παραδοσιακό Πρωινό €119 για 4 Διανυκτερεύσεις 2 Ατόμων με Παραδοσιακό Πρωινό. Περισσότερα για την ταξιδιωτική προσφορά θα βρείτε εδώ.

5.Ζαγόρι Το Ζαγόρι, η ορεινή περιοχή της Ελλάδας με τα 47 υπέροχα γραφικά χωριά, ανάμεσα στα κορφοβούνια της Βόρειας Πίνδου, είναι η ιδανική επιλογή για μία παρεΐστικη ή οικογενειακή απόδραση, όλες τις εποχές του χρόνου. 
Καταπράσινα δάση, φαράγγια και ορμητικά ποτάμια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό ξεκούρασης και χαλάρωσης στη φύση. 

Οι Ασπράγγελοι στο Κεντρικό Ζαγόρι, βρίσκονται μόλις 20 λεπτά από τα Ιωάννινα, και είναι το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε. Οι παραδοσιακές κατοικίες «Αιολίδες», που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο του χωριού, στα 1050 μέτρα θα σας υποδεχτούν για μία όμορφη διαμονή.


Πρόκειται για ένα συγκρότημα 5 διώροφων παραδοσιακών κατοικιών, με εντυπωσιακή θέα στη χαράδρα του Βίκου, που όλες έχουν τα ονόματα από τις κόρες του θεού του ανέμου, Αίολου. 

Το εσωτερικό των σπιτιών συνδυάζει την παράδοση με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Κάθε κατοικία έχει τη δική της αυλή, ενώ στο εσωτερικό έχει δημιουργηθεί με πολύ μεράκι το τέλειο σκηνικό φιλοξενίας. 


Το συγκρότημα, διαθέτει και παροχές για άτομα με ειδικές ανάγκες.Περισσότερα για την ταξιδιωτική προσφορά θα βρείτε εδώ.


Βλέποντας όλες τι μαγικές εικόνες το μόνο που θα ήθελα είναι να ήμουν εκεί...

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...