Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ένα "καινοτόμο" νηπιαγωγείο στην Ιαπωνία

Όπως θα δείτε και εσείς από τις φωτογραφίες το νηπιαγωγείο αυτό στην Ιαπωνία έχει τόσες καινοτομίες που θα σας εκπλήξει μάλλον ευχάριστα. Τα παιδιά τα αντιμετωπίζουν ως παιδιά! Στην αυλή υπάρχει μία τεράστια λακκούβα στην οποία μαζεύεται το νερό της βροχής και τα παιδιά μπορούν να παίζουν ελεύθερα εκεί.
Αντί τα παιδιά να κλείνονται στο σχολείο όταν βρέχει οι νηπιαγωγοί τα καλούν να βγουν έξω και να παίξουν. Όταν δεν βρέχει ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι' άλλες δραστηριότητες. Στα δικά μας σχολεία, υπάρχουν λακκούβες από κακοτεχνίες, ενίοτε από μίζες και φυσικά αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας της άποψης ότι τα παιδιά μας είναι καλύτερο να μαθαίνουν παίζοντας, ότι τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο! 
Και όλα αυτά γιατί έχουμε σαν κοινωνία, μια πάγια αντίληψη ότι σχολείο και παιχνίδι είναι δύο πράγματα εκ διαμέτρου αντίθετα. Και γιατί, όταν δεν έχουμε υποδομές, τα παιδιά μας όταν παίζουν -γιατί παιδιά είναι θα παίξουν- εκτίθενται σε κινδύνους. Όπως κι αν έχει, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο ίδια είναι και θα είναι. Παίζουν με τα πιο μικρά κι ασήμαντα κι ευτυχισμένα είναι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...