Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Το καλοκαίρι διαβάζουμε



Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση στη σειρά ‘Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία’ με τίτλο Η Απίστευτη Αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε της Άννας Κουππάνου από τις εκδόσεις Κέδρος.
Το βιβλίο εξασφάλισε το Α΄ Βραβείο του Διαγωνισμού του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου 2013 και εικονογραφήθηκε από την Δέσποινα Μανώλαρου, η οποία τιμήθηκε με το Α΄Βραβείο Διαγωνισμού Εικονογράφησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου 2014. Θα το βρείτε από τις εκδόσεις Κέδρος. Αξίζει να το διαβάσετε! Ο Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε, εκλεκτός υπολογιστής ρίσκου και ερασιτέχνης κουρέας γρασιδιού, ακούει κάτι που δεν θέλει να ακούσει και βλέπει κάτι που δεν θέλει να πιστέψει. 

Όλοι οι ήρωες αυτού του βιβλίου θα αντιμετωπίσουν διλήμματα και θα πρέπει να αποφασίσουν πώς πρέπει να προχωρήσει η ιστορία και ο κόσμος μας. Κάποιοι θέλουν την αποκάλυψη, κάποιοι πάλι όχι. Κάποιοι θα προσπαθήσουν με μανία να αποκρύψουν την αλήθεια και κάποιοι θα παλέψουν μέχρι τέλους για να την μοιραστούν. 

Πολλά βιβλία έχουν πρωταγωνιστές σκύλους. Αυτό όμως ρωτά πώς θα μπορούσε κάτι τέτοιο να προκύψει. Επίσης, ρίχνει τους ήρωες του, τον Μαξιμιαλιανό Ντισκάβερι, την Τζόζεφιν, τη Σεσίλια Τόμας και τον Υπέροχο Τζορτζ στις πιο μεγάλες δυσκολίες, ανάμεσα σε στρατιωτικά άρματα, διαδηλώσεις, μαγευτικές μελωδίες και στούντιο της τηλεόρασης και ρωτά: «Ποιος μπορεί να βρει την αλήθεια και ποιος μπορεί να την ακούσει πια;»
Το δεύτερο βιβλίο που διαβάσαμε ήταν το Μυστήριο στην αυλή της Κασιάρου Εύας. Θα το βρείτε από τις εκδόσεις Κέδρος εδώ.
Λίγα λόγια για το βιβλίο. Ο εντεκάχρονος Νάσος ζει με τον πατέρα του σ’ ένα σπίτι στην άκρη της πόλης. Ένα πρωί βρίσκει στην αυλή τους τραυματισμένο και λιπόθυμο τον ταχυδρόμο Θανάση Μαντρουλάκη. Καλεί αμέσως την αστυνομία. Οι γιατροί που εξετάζουν τον ταχυδρόμο εκτιμούν πως πάλεψε με κάποιο μεγαλόσωμο άγριο ζώο και τραυματίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα… 
Τι γύρευε ο Θανάσης Μαντρουλάκης, μέσα στη νύχτα, στo σπίτι του Νάσου; Τι δουλειά έκανε προτού γίνει ταχυδρόμος; Ποιος ήταν ο Μαύρος Λύκος που απειλούσε τον ταχυδρόμο και τι ήθελε απ’ αυτόν; Πώς θα λυθεί αυτό το μυστήριο, που γίνεται όλο και πιο περίπλοκο; 
Ένα μυθιστόρημα με συναρπαστική πλοκή, που παράλληλα θίγει με υπευθυνότητα κάποια ευαίσθητα ζητήματα. Το έργο τιμήθηκε με το Β΄ Βραβείο Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (IBBY Κύπρου) 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...