Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Βιβλία που διαβάσαμε αυτήν την εβδομάδα και μας άρεσαν πολύ!


Αυτήν την εβδομάδα διαβάσαμε μερικά, νέα, εξαιρετικά βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη. Το πρώτο βιβλίο που μας άρεσε πολύ ήταν "Οι φίλες μας οι μάγισσες" του Αλκιβιάδη Κούση, το δεύτερο κι αυτό ξεχωριστό είχε τον τίτλο "Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών" της Βησσαρίας Ζορμπά - Ραμμοπούλου, το τρίτο που μας άγγγιξε πολύ ήταν το "Είχε απ' όλα και είχε πολλά", των Μαρία Παπαγιάννη και Έφη Λαδά και τέλος διαβάσαμε και ακούσαμε από το cd το "Αισώπου Μύθοι" από τον μοναδικόΓιάννη Ζουγανέλη και τον Χρήστο Προμοιρα εκδόσεις Λιβάνη.


Πρώτο βιβλίο: "Οι φίλες μας οι μάγισσες.Ένα καταπληκτικό βιβλίο! Κατάλληλο για παιδιά 6-10 ετών. Θα το βρείτε εδώ. Λίγα λόγια για το βιβλίο. Ο Χρήστος, η Μαρία και ο Γιάννης έρχονται στο σπίτι της γιαγιάς τους στο χωριό για το τριήµερο της Πρωτοµαγιάς. Ένα κάδρο που σπάει και µια σειρά από συµπτώσεις γίνονται η αφορµή για να λυθεί ένα µαγικό ξόρκι και να επανέλθουν στη ζωή τρεις σκανταλιάρες µάγισσες. Τα παιδιά προθυµοποιούνται να τις βοηθήσουν να προσαρµοστούν στη νέα πραγµατικότητα, ενώ εκείνες από τη µεριά τους πρέπει ν’ αποδείξουν ότι µπορούν να γίνουν καλές. Το όλο εγχείρηµα µοιάζει ακατόρθωτο και µια σειρά από ξεκαρδιστικά περιστατικά λαµβάνουν χώρα µέσα στο σπίτι. Τα πράγµατα περιπλέκονται ακόµα περισσότερο όταν οι µάγισσες δραπετεύουν από ένα ανοιχτό παράθυρο και παίρνουν µέρος σε µια τοπική γιορτή για τον ερχοµό της άνοιξης.
"Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών". Πραγματικά υπέροχο! Ένα βιβλίο που μιλά για την παιδική εργασία. Θα το βρείτε εδώ Λίγα λόγια για το βιβλίο. Κρυµµένο µέσα στα βουνά της Κίνας βρίσκεται ένα εργοστάσιο. Ένα εργοστάσιο παιχνιδιών στο οποίο εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες παιδιά. Τα πενήντα παιδιά του αρχιεργάτη Κι-Μπουν. Ανάµεσα σε αυτά και ο Χουάνγκ-Σιάο, ο οποίος ανακαλύπτει πως τα παιχνίδια που κατασκευάζουν προορίζονται για τα παιδιά της Δύσης. Σε ένα χωριό κάπου εκεί κοντά, ο δάσκαλος Μι-Γουάνγκ προσπαθεί µε πολύ κόπο καθηµερινά να πείσει τους µαθητές του να έρχονται στο σχολείο µετά τις δουλειές τους στα χωράφια. Για να τους δελεάσει, αποφασίζει να κατασκευάσει µόνος του τα δώρα τους για τις γιορτές και να τους τα µοιράσει. Μια µέρα που πυκνό χιόνι είχε καλύψει τα βουνά κι ο άνεµος φυσούσε παγωµένος, τα πενήντα παιδιά του αρχιεργάτη Κι-Μπουν αποφάσισαν να το σκάσουν από το εργοστάσιο παιχνιδιών µε προορισµό τη Δύση. Μαντέψτε, όµως, ποιον συνάντησαν σε ένα µικρό χωριό πίσω από το βουνό... Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γραµµένη για να καταγγείλει την παιδική εργασία.
"Είχε απ' όλα και είχε πολλά". Το διαβάσαμε και μας άγγιξε πραγματικά. Πολύ επίκαιρα τα μηνύματά του. Θα το βρείτε εδώ. Λίγα λόγια για το βιβλίο. 
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς που είχε απ’ όλα και είχε πολλά.. Όμως η πραγματική χαρά κρύβεται στα μικρά, καθημερινά κι ασήμαντα. Ένα βιβλίο που θα μας κάνει να σκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε πολλά. 
Τέλος, μας άρεσε πολύ το Αισώπου Μύθοι από τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Χρήστο Προμοιρα από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd και θα το βρείτε εδώ. Περιέχει CD με δεκαεννέα τραγούδια εμπνευσμένα από τους μύθους του Αισώπου.
Αισώπου μύθοι - μια ζωή στο ίδιο παραμύθι. 
O λύκος και το πρόβατο, ο νόστος και η λήθη, 
η αλεπού κι ο κόκορας, ο σκύλος και ο λιόντας 
κι εμείς που ακόμα αντέχουμε 
να ζούμε τραγουδώντας… 

Μια ζωή Αισώπου μύθοι το φαΐ σου για να τρως, 
το κουκί και το ρεβίθι, η χελώνα κι ο λαγός. 
Το αηδόνι, το γεράκι, ο καλός και ο κακός, 
μια ζωή Αισώπου μύθοι και ο χρόνος κυνηγός. 
Αισώπου μύθοι - μια ζωή στο ίδιο παραμύθι. 

Ο γέρος και ο θάνατος, ο μόνος και τα πλήθη, 
ο αετός κι ο βάτραχος, ο αλέκτωρ και το φίδι 
κι εμείς που ακόμα αντέχουμε 
να κάνουμε παιχνίδι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...