Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μια υπέροχη συνταγή για ζελέ!



Είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό που θα κλέψει όλες τις εντυπώσεις! Μικρά και μεγάλα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτό το ζελέ που θυμίζει τα πολύχρωμα βότσαλα της θάλασσας. Και το σημαντικό; Είναι εύκολο να το φτιάξετε παρέα με το παιδί σας.


Θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά που λίγο πολύ όλοι έχουμε στην κουζίνα μας! Δοκιμάστε να το φτιάξετε. Είναι καταπληκτικό. Την συνταγή την βρήκα εδώ και είναι μία καταπληκτική σελίδα.

Υλικά: 2-4 φακελάκια ζελέ φρούτων (διαφορετικά χρώματα, όσο πιο πολλά τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα), 8 φύλλα ζελατίνης (ή 10 γραμ. ζελατίνη σε σκόνη), 3 κούπες βρασμένο νερό, 1/2 κούπα κρύο νερό, 200 mL ζαχαρούχο γάλα.
Αδειάστε το κάθε σακουλάκι ζελέ φρούτων σε ένα μπολ σε σχήμα ορθογώνιο ή τετράγωνο και ρίξτε μία κούπα βραστό νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ο λόγος; Το ζελέ μας θα κοπεί σε σχήμα κύβου. Βάζετε τα μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον για 3- 4 ώρες για να παγώσουν καλά.
Αφού το ζελέ παγώσει καλά το κόβετε σε κυβάκια. Προσοχή να μην σας σπάσουν. Έχουν υπέροχο σχήμα. Τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ και τα ανακατεύετε. Μα τι υπέροχα χρώματα! Σαν τα βότσαλα της θάλασσας δεν είναι; 
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα 8 φύλλα ζελατίνης, με μία κούπα καυτό νερό και μισή κούπα παγωμένο νερό. Ρίξτε 200 mL ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε. 
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει τελείως και στη συνέχεια ρίξτε το μέσα στο πυρέξ με τους κύβους από ζελέ. Βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει καλά. Θα χρειαστείτε περίπου 4 ώρες. Είναι ένα υπέροχο γλυκό. Όλοι θα το λατρέψουν! Καλή επιτυχία!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

3 σχόλια:

  1. Υπέροχο φαίνεται!! Τι χρώματα είναι αυτά!! Από εμφάνιση είναι άψογο! Πιστεύω και η γεύση του θα συναγωνίζεται την εμφάνιση! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...