Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η Χρυσομαλλούσα και μόνο ένας αρκούδος!


Σίγουρα θα το θυμάστε αυτό το παραμύθι... Είτε, γιατί το είχατε διαβάσει παλιά, είτε γιατί το λέτε στα παιδιά σας και τους αρέσει πολύ. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια οικογένεια αρκούδων. Μια μέρα πήγαν μια όμορφη βόλτα στο δάσος. Η Χρυσομαλλούσα ένα  μικρό κοριτσάκι, πέρασε τυχαία έξω από το σπιτάκι τους.

Μύριζε υπέροχα, στάθηκε για να μυρίσει   το όμορφα μαγειρεμένο, φαγητό, της μαμάς αρκούδας. Σε λίγο δεν άντεξε και μπήκε στο σπίτι.  Η Χρυσομαλλούσα  έκανε άνω κάτω στο σπίτι των τριών αρκούδων την αποχαιρέτησαν με μεγάλη ανακούφιση.   Είναι το αγαπημένο της κόρης μου.

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ τι να έγινε μετά; Τι να απέγινε, άραγε, η Χρυσομαλλούσα και το αρκουδάκι όταν μεγάλωσαν;  Είναι κάτι που ρωτάω, πάντα την κόρη μου όταν διαβάζουμε ένα παραμύθι. Παιχνίδι που οξύνει την φαντασία...

Χρόνια αργότερα το αρκουδάκι χάνεται μέσα στη πόλη, και μαντέψτε ποιά συναντάει! Την Χρυσομαλλούσα. Μια έξυπνη και αστεία συνέχεια ενός αγαπημένου παραμυθιού, από μία βραβευμένη εικονογράφο από τις εκδόσεις Ίκαρος. Αξίζει, να επισκεφτείτε την σελίδα και να δείτε όλα τα βιβλία των εκδόσεων.


Την συνέχεια, λοιπόν, της γνωστής ιστορίας θα διαβάσετε στο υπέροχο βιβλίο "Η Χρυσομαλλούσα και μόνο ένας αρκούδος", της Λη Χότζκινσον (Leigh Hodgkinson)..
Όπως είναι λογικό, όταν ένας αρκούδος  βγαίνει από το δάσος, χάνεται και καταλήγει στη πόλη. Νιώθει φόβος γιατί είναι μόνος. Εκεί, αρχίζουν οι περιπέτειές του. Και είναι πολλές!  Περιπλανιέται, περιπλανιέται  μέχρι  βρίσκει καταφύγιο σε ένα κτίριο τον Ψυλομύτη Πύργο. Πολύ αστείο όνομα!

 Είναι πολύ πολύ κουρασμένος και πεινάει τόσο...Τρώει όλο το φαγητό και κοιμάται σ' ένα κρεββάτι. Όμως, τι έκλπηξη! Δεν είναι δικά του. Είναι της Χρυσομαλλούσας. Και δεν είναι πια το μικρό κοριτσάκι που ήξερε! Είναι μεγάλη, έχει και οικογένεια! Ώρα να γίνουν πάλι φίλοι!
 
  Η Λη, βραβευμένη εικονογράφος αλλά και καλλιτεχνική διευθύντρια κινούμενων σχεδίων, ζει στην Αγγλία και είναι παντρεμένη με μια μικρή κορούλα.

 Στον ελεύθερό της χρόνο ζωγραφίζει και σχεδιάζει διάφορα διακοσμητικά για το σπίτι της αλλά και το δωμάτιο της κόρης της, τα οποία μετά δημοσιεύει στο ιστολόγιο της, μαζί με φωτογραφίες και αναλυτικές οδηγίες.

Το βιβλίο είναι απολαυστικό γιατί η κόρη μου θέλει να το διαβάζω ξανά και ξανά! Ένας υπέροχος τρόπος να μιλήσουμε στο παιδί μας για το πώς αξίζει να μπαίνουμε στην θέση του άλλου. Ένα βιβλίο που μιλάει για την φιλία, για την αληθινή φιλία και για την ανάγκη να νιώθουμε τους άλλους...Ετεροσυναίσθηση. Αλήθεια, εμείς οι μεγάλοι το κάνουμε;  Θα το βρείτε από τις εκδόσεις Ίκαρος

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...