Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Το παιδί μου στο κολυμβητήριο!


Η κόρη μου είναι πέντε και μου ζήτησε να την γράψω σε κολυμβητήριο. Δείχνει πολύ ενθουσιασμένη που θα μάθει να κολυμπάει μόνη της!  Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ χαίρομαι πολύ που πηγαίνει και της αρέσει τόσο πολύ.
Η πισίνα αποτελεί πόλο έλξης για τα παιδιά, καθώς συνδυάζει την δροσιά, την απόλαυση και το ομαδικό παιχνίδι μέσα από την άθληση.
Άρχισα λοιπόν να ψάχνω το θέμα και να ενημερώνομαι. Σε αυτήν εδώ την σελίδα θα βρείτε μία λίστα με όλα τα δημόσια κολυμβητήρια στην Ελλάδα καθώς και τα δικαιολογητικά για την εγγραφή του παιδιού σας.
Oι περισσότερες πισίνες δέχονται παιδιά από 4 ετών και άνω, ώστε να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν τις οδηγίες που τους δίνει ο δάσκαλός τους και να μπορούν μέχρις ενός σημείου να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Γι ΄αυτό και στις περισσότερες ζητούν το παιδί μας να κάνει ένα δοκιμαστικό μάθημα.
Στο δίλημμα ανοικτή ή κλειστή πισίνα οι ειδικοί λένε ότι Oι ανοιχτές πισίνες θεωρούνται πιο υγιεινές από τις κλειστές, γιατί το παιδί έρχεται συνέχεια σε επαφή με τον καθαρό αέρα, ενώ -αντίθετα- στις κλειστές οι υδρατμοί της πισίνας και ο μεγάλος συνωστισμός μικρών και μεγάλων ευνοεί τη μετάδοση ιώσεων.
 Τι θα χρειαστείτε για το κολυμβητήριο; Ένα σκουφάκι, ολόσωμο μαγιό, σαγιονάρες και μπουρνούζι. Αυτό είναι το σκουφάκι που φοράει η κόρη μου. Θα βρείτε εδώ σε σχήμα ψαράκι είναι απλά μοναδικό και σε πολύ καλή τιμή.
Θα χρειαστείτε ακόμα, μοναδικά γυαλιά κολύμβησης που θα βρείτε εδώ.Βγαίνουν σε γαλάζιο, ροζ, πράσινο και άσπρο χρώμα! Έχουν εξαιρετική ποιότητα και προσφέρουν και προστασία από τον ήλιο. Σας χρειάζονται  εάν η προπόνηση γίνεται μεσημέρι. 



Ο δάσκαλος της κόρης μου είναι πολύ καλός. Αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει. Το κολύμπι είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό άθλημα!  Εύχομαι να το αγαπήσει. Να μεγαλώσει και να αγαπάει τον αθλητισμό. Να μάθει να αγαπάει τον εαυτό της και  την καλή φυσική κατάσταση. Καλή αρχή στα παιδιά μας ότι κι εάν επιλέξουν να κάνουν. Θα είμαστε δίπλα τους.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Εάν θέλετε να αγοράσετε τα είδη κολύμβησης μέσω Amazon διαβάστε αυτό το άρθρο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...