Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας κιμωλία!


Εάν και στο παιδί σας αρέσει να περνάει με τους φίλους τους πολύ ώρα έξω, μια ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε γιγάντιες κιμωλίες και να χαρίσετε από μία σε κάθε φίλο του να ζωγραφίσουν και να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια!Κι όπως φαίνεται το να φτιάξουμε κιμωλίες είναι μάλλον απλό, εάν έχουμε τα κατάλληλα υλικά. 

Για να τις φτιάξετε 6 μεγάλες κιμωλίες θα χρειαστείτε ψαλίδι, ρολά από χαρτιά υγείας, τόσα όσα οι κιμωλίες που θα φτιάξετε, ταινία μονωτική, αντικολητικό χαρτί, από αυτό που χρησιμοποιούμε για να ψήνουμε, ένα μπολ για τα υλικά, πλαστικά πιρούνια για το ανακάτεμα, ¾ φλιτζανιού χλιαρό νερό, 1 ½ φλιτζάνια γύψο, 2-3 κουτ. σούπας τέμπερα, εφημερίδες. 
Βήμα 1: καλύψτε το κάτω μέρος από τα ρολά με ταινία. Βήμα 2: κόψτε και κολλήστε αντικολητικό χαρτί στα τοιχώματα των ρολών.Βήμα 3: βάλτε το νερό στο μπολ. Να είναι χλιαρό. Βάζετε τον γύψο και ανακατεύετε με πλαστικό πιρούνι.Το μείγμα θα αρχίσει να πήζει μετά από 20-30 λεπτά. Βήμα 4: Βάλτε την τέμπερα που σας αρέσει και ανακατέψτε καλά .

Βήμα 5: τοποθετήστε τα χάρτινα ρολά με την μονωτική προς τα κάτω και από κάτω τους τοποθετήστε και πάλι λίγο αντικολητικό χαρτί. Ρίξτε σε κάθε ρολό το μείγμα. 
Βήμα 6: Σε τρεις μέρες θα είναι οι κιμωλίες σας έτοιμες! Την τελευταία μέρα μην ξεχάσετε να σκίσετε την μονωτική ταινία για να στεγνώσει και το κάτω μέρος της κιμωλίας. Όταν στεγνώσει η κιμωλία σας,έτοιμοι για παιχνίδι!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


2 σχόλια:

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...