Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Τούρτα ουράνιο τόξο ζωγραφισμένη στο χέρι!



Κάνετε παιδικό πάρτι; Φτιάξτε παρέα με το παιδί σας μια εντυπωσιακή και χαρούμενη τούρτα στα χρώματα του ουράνιου τόξου από μέσα, ζωγραφισμένη από το παιδί σας από έξω. 
Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε :2 συσκευασίες των 225 γραμμαρίων βούτυρο βιτάμ, 450 γραμμάρια ζάχαρη, 5 ασπράδια αυγών , 350 γραμμάρια γάλα σε θερμοκρασία δωματίου,2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια, 375 γραμμάρια αλεύρι, 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι , μαρκαδόρους για να ζωγραφίζετε πάνω στην τούρτα σας θα βρείτε  εδώ και χρώματα ζαχαροπλαστικής που θα βρείτε εδώ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C βαθμούς. Λαδώστε όσες φόρμες κέικ των 23 εκατοστών έχετε. Αναμείγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε τα στην άκρη. Χτυπάτε την ζάχαρη και το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε τα ασπράδια των αυγών. 

Προσθέστε τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα σώμα.Προσθέτετε εναλλάξ το γάλα και και το αλεύρι. Χωρίζετε το μείγμα σε μπολ, ανάλογα με τις στρώσεις που θα φτιάξετε. 

Χτυπήστε ελαφρά με το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θέλετε σε κάθε μπολ. Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, τα αφήνετε να ξεκουραστούν και να κρυώσουν στη φόρμα για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζετε από τις φόρμες, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. 
Για την μαρέγκα θα χρειαστείτε 9 ασπράδια αυγών, 350 γραμμάρια ζάχαρη, 530 γραμμάρια βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού.  Για το γλάσο θα χρειαστείτε 5 ασπράδια αυγού, 200 γραμμάρια ζάχαρη, 225 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού.
Βάλτε μαζί τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως . Ρίξτε το μείγμα σε ένα μίξερ και χτυπήστε το σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, σε αργή ταχύτητα προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο. Στη συνέχεια αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ σε υψηλή και χτυπήστε για πέντε λεπτά. Προσθέστε το εκχύλισμα λεμονιού και χτύπησε για λίγο ακόμα. 


Αν η μαρέγκα σας φαίνεται υγρή μετά από όλα αυτό το βουτύρου βάλτε τη στο ψυγείο για 5 – 7 λεπτά και ξαναχτυπήστε μέχρι να γίνει αφράτη. Απλώστε την, δώστε στο παιδί σας μαρκαδόρους για να την ζωγραφίσει. Βάλτε μια μια τις στρώσεις και ανάμεσά τους την μαρέγκα και προσθέσθεστε το γλάσο. Καλή επιτυχία!
Διαβάστε κι αυτό το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ, εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να αγοράσετε τα είδη ζαχαροπλαστικής .

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...