Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Βιβλιοθήκη...παραλίας!



Νομίζω πώς αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να διαδοθεί η ανάγνωση βιβλίων και στην χώρα μας. Μία βιβλιοθήκη παραλίας άνοιξε για το κοινό στην Αλμπένα, το βουλγαρικό τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα.

Κατασκευασμένη από υλικό που αντέχει τον δυνατό αέρα και τον ήλιο η βιβλιοθήκη απλώνεται σε έκταση 12 τετραγωνικών μέτρων και στα 140 ράφια της μπορεί κανείς να βρει περισσότερα από 4.000 βιβλία για να διαβάσει κάποιος απολαμβάνοντας την θάλασσα.
Οι επισκέπτες της θα βρουν 2.500 τίτλους βιβλίων σε δέκα γλώσσες. Ο  δανεισμός βιβλίων από τα ράφια της δεν στοιχίζει τίποτα. Είναι δωρεάν!
Εάν, πάλι, οι τουρίστες δεν έχουν προλάβει να διαβάσουν το βιβλίο που δανείστηκαν μπορούν να το κρατήσουν και για αντάλλαγμα να αφήσουν ένα άλλο δικό τους ώστε να μεγαλώσει η συλλογή της βιβλιοθήκης. Πολύ θα ήθελα να δω μία τέτοια βιβλιοθήκη στην χώρα μου...και να λειτουργεί κάθε χρόνο, σωστά.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...