Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Το σπίτι Κοχύλι

Το σπίτι Κοχύλι (Conch Shell House) μάλλον είναι το πιο παράξενο και σίγουρα το πιο πρωτότυπο σπίτι στο νησί Isla Mujeres, στο Μεξικό. Με πανοραμική θέα 180 μοιρών στην Καραϊβική Θάλασσα, σας προσφέρει την μοναδική ευκαιρία να βιώσετε πως θα είναι να ζείτε μέσα σε ένα κοχύλι.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Οκτάβιο Οκάμπο (Octavio Ocampo) είναι πολύ γνωστός καλλιτέχνης, όχι μόνο στο Μεξικό. Ο γεννημένος στο Guanajuato, στις 28 Φεβρουαρίου του 1943, ασχολείται με επιτυχία με την ζωγραφική, την γλυπτική, την ηθοποιία αλλά και τον χορό. 
Ο αδερφός του, Εντουάρντο, είναι ο αρχιτέκτονας της οικογένειας και επίσης έχει ένα σπίτι στο νησί, αλλά αρκετά πιο παραδοσιακό. Αν μπείτε στο σπίτι θα νιώσετε κυριολεκτικά ότι βρίσκεστε στο εσωτερικό ενός κοχυλιού. 
Η κύρια αίθουσα δεν έχει καθόλου γωνίες, στην πραγματικότητα είναι εντελώς στρογγυλή. Ο νεροχύτης στο μπάνιο μοιάζει με κοχύλι, οι βρύσες θυμίζουν κοράλλια, οι κρεμάστρες όστρακα ενώ παντού υπάρχουν αντικείμενα που τα αδέρφια Οκάμπο μάζεψαν από την κοντινή παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...