Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ξενάγηση για 1 Παιδί στο Μουσείο Φυσικής Planet Physics, στα Βριλήσσια

Ποιο σώμα πέφτει πιο γρήγορα, ένα βαρύ ή ένα ελαφρύ; Είστε σίγουροι για την απάντηση; Εχετε δει ποτέ το αντίστροφο του ουράνιου τόξου; Εχει τύχει να κοιταχτείτε σε αληθινό καθρέφτη; Πώς να φαίνεστε άραγε; 
Αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμη που απαντούν σε καθημερινές χρήσεις και δεδομένες κατακτήσεις και επιτεύγματα ή φυσικά φαινόμενα, ήταν η αφορμή για τη δημιουργία ενός νέου  χώρου στην πόλη, μοναδικού στην Ελλάδα, καθώς έχει ως θέμα του τη Φυσική. 
Το Planet Physics είναι ένας νέος επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος Φυσικής που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στην περιοχή των Βριλησσίων, στην Αθήνα.Αξίζει να πάτε! Πρόκειται για ένα χώρο σχεδιασμένο αυστηρά στη φιλοσοφία της συμμετοχής, της επιστημονικής απόλαυσης, της ψυχαγωγίας μέσω της Φυσικής και των θαυμαστών εφαρμογών της, έκτασης 800 τετραγωνικών, όπου η Φυσική γίνεται παιχνίδι και όπου όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να περάσουν πολλές ώρες γεμάτες γνώση, εμπειρίες, διάδραση, ψυχαγωγία.
Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότερα από 30 διαδραστικά εκθέματα, με τα οποία έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει, να διαφοροποιήσει παραμέτρους και να παρατηρήσει την έκβαση διάφορων φαινομένων.Μέσω αυτής της διαδικασίας, ενθαρρύνεται να πειραματιστεί, να κάνει ερωτήσεις, να ανακαλύψει τις απαντήσεις και να κατανοήσει την επιστήμη της Φυσικής. Την προσφορά θα βρείτε εδώ. (5€ από 10€ για Ξενάγηση 1 Παιδιού. Ξεναγήσεις γίνονται ανά μία ώρα και διαρκούν 50’ (από εξειδικευμένο ξεναγό)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...