Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Παιχνίδια LEGO: τα παιχνίδια που έφτιαξε ένας μαραγκός για να ξεχάσουν τα παιδιά του τον θάνατο της μητέρας τους...

Cherry blossoms                                                                                         More:
Η ιστορία της LEGO ξεκινάει πολλά χρόνια πριν στο Billund της Δανίας. Το 1916 ο ξυλουργός Ole Kirke Christiansen ιδρύει την εταιρεία Billund Maskinsnedkeri, η οποία παράγει έπιπλα, εργαλεία και άλλες κατασκευές από ξύλο.Κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης του '30, η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να κλείσει το 1932. 
Home
Λίγο αργότερα ο Ole χάνει την γυναίκα του και, με σκοπό να κάνει τα παιδιά του χαρούμενα, εκμεταλλεύεται τα υλικά, τις γνώσεις και την εμπειρία του και φτιάχνει το πρώτο ξύλινο παιχνίδι. Διαπιστώνοντας ότι αυτή του η κίνηση έδωσε χαρά στα παιδιά του, αποφασίζει να ξεκινήσει την παραγωγή ξύλινων παιχνιδιών.
"LEGO Charmander" by dm_meister: Pimped from Flickr:
Τα παιχνίδια του αποκτούν γρήγορα φήμη, χάρη στην υψηλή ποιότητα κατασκευής τους, και οι παραγγελίες αυξάνονται. Η εταιρεία ξεκινάει να λειτουργεί και πάλι, και το 1934 ο Christiansen της δίνει το όνομα LEGO, το οποίο προέρχεται από την δανέζικη έκφραση "LEG GODT" που σημαίνει παίζω καλά. Αργότερα θα μάθει ότι η ίδια λέξη στα λατινικά σημαίνει βάζω μαζί, συναρμολογώ. Παρακολουθήστε την ταινία με όλη την ιστορία των Lego.

Όλα τα  Παιχνίδια Lego θα βρείτε εδώ.Διαβάστε κι αυτό το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ, εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να αγοράσετε τα παιχνίδια
Giant LEGO City set to launch Space Shuttle in 3, 2, 1:

A Jedi wouldn't need a selfie stick..the Force would hold the camera.:

Turtle Island - shipwreck tavern by qi-tah on Flickr:

The Hulk @Carla Gentry Gentry Gentry Gomes KidsFest - by ThirdCoast Digest, via Flickr:

The interior of this is incredible - and don't even get me started on the car, staircase, and patio furniture....  3/4 View by davekaleta, via Flickr:

Lego Harry Potter by Sparks68, via Flickr:


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...