Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Βάζουμε σε τάξη το παιδικό δωμάτιο!

`
Ακαταστασία σημαίνει και δημιουργικότητα. Εμείς βλέπουμε ένα χάος στο δωμάτιό του, αλλά το παιδί μας έχει άλλη άποψη. Όμως, δεν είναι δύσκολο να βρούμε την... χρυσή τομή και να το μάθουμε να βάζει τα πράγματά του –και αργότερα τη ζωή του- σε τάξη. Αρκεί, να του δείξουμε πώς όλα γίνονται με φαντασία. 
littlegreennotebook
Μία εξαιρετική ιδέα είναι να βάψουμε τα ράφια της βιβλιοθήκης, να της βάλουμε φωτάκια και να την διακοσμήσουμε μαζί με το παιδί μας με παιχνίδια. Θα του αρέσει πολύ! Το βράδυ θα τα κοιτάζει μαγεμένο. 
theveggiemama
Εάν έχουμε μια παλιά βαλίτσα, την τοποθετούμε σ' ένα μέρος στο παιδικό δωμάτιο για να κρύβει τα παιχνίδια του. Σε ποιο παιδάκι δεν αρέσει ένα μαγικό μέρος για να κρύβει τους θησαυρούς του; 
Η κούνια του μωρού μας μετατρέπεται σε γραφείο! Καταπληκτική ιδέα για να δείξουμε στο μικρό μας πώς μεγάλωσε και πώς όλα αξιοποιούνται δημιουργικά. Αρκεί να βάλουμε φαντασία στην ζωή μας. 
Βάφουμε έναν τοίχο με μπογιά μαυροπίνακα και δίνουμε την δυνατότητα στο παιδί μας να εκφράσει την δημιουργικότητά του. Το μαθαίνουμε να βάζει σε τάξη την σκέψη του. Και ένα ράφι γίνεται κουκλόσπιτο! Κάθε τι μπαίνει σε τάξη με έναν τρόπο μαγικό. Είναι πλέον καιρός να δώσουμε στο παιδί μας να καταλάβει ότι το να τακτοποιεί τα πράγματά του δεν είναι τιμωρία, αλλά ένας τρόπος για να τα ξαναβρίσκει ευκολότερα, αλλά και για να μη χαλάνε.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος για τα πράγματά του. Ακόμα κι αν δεν έχει δικό του δωμάτιο, πρέπει τουλάχιστον να έχει μια μικρή γωνιά, η οποία δεν θα παραβιάζεται ποτέ από άλλους. 
Με αυτό τον τρόπο καλύπτεται η ανάγκη του για ζωτικό χώρο, κάτι που χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι. Νομίζω πώς όλα είναι πολύ πιο απλά εάν τα κάνουμε μαζί του, βάζοντας λίγη φαντασία!


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...