Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Τα παιχνίδια των παιδιών στην Αφρική!


Μπορεί τα περισσότερα παιδιά της Αφρικής να στερούνται βασικά πράγματα, όμως το παιχνίδι δεν γίνεται να λείπει από τη ζωή τους! Με οδηγό την αχαλίνωτη παιδική φαντασία και υλικά αντικείμενα που βρίσκουν στα σκουπίδια, δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια…

Μαζεύουν με χαρά τα πεταμένα πλαστικά μπουκάλια απορρυπαντικών και φτιάχνουν οχήματα. Μικρά αυτοκίνητα που σέρνουν με σχοινιά που βρίσκουν πεταμένα στον δρόμο.

Μπορεί να τους λείπουν βασικά πράγματα για να ζήσουν αλλά φτιάχνουν τηλεκατευθυνόμενα οχήματα με σχοινιά. Η ανάγκη είναι μεγάλη κινητήριος δύναμη. Σε κάνει να επινοήσεις απ ΄την αρχή τα πράγματα. Δείτε το βίντεο. 

Τα παιδιά στην Αφρική παίρνουν κομμάτια ξύλου και φτιάχνουν φορτηγά. Ταξιδεύουν μαζί τους στην χώρα της φαντασίας και των παραμυθιών. Η απόλυτη έκφραση της αγάπης για την ζωή και της δημιουργικότητας.
ξύλινο φορτηγό 
Μετατρέπουν τις παλιές μεταλλικές συσκευασίες αναψυκτικών σε μοτοσυκλέτες και ποδήλατα. Οδηγός τους η πίστη για την ζωή...
μοτοσυκλέτες και ποδήλατα από κουτάκια αναψυκτικών
ποδήλατο
ποδήλατα στη σειρά
οχήματα
μοτοποδήλατα
τρακτέρ
Τα παιδιά στην Αφρική παίρνουν σύρματα και φτιάχνουν τρακτέρ. Ονειρεύονται μια μέρα να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Και να τους δώσουν καρπούς κι ευτυχία. Αλλά αυτήν την έχουν μέσα τους γιατί είναι παιδιά. Κι έχουν αγάπη για την ζωή. 
τζιπ
Τα παιδιά αυτά δεν έχουν παπούτσια να φορέσουν αλλά ταξιδεύουν με την φαντασία τους στην χαρά. Σκέφτομαι πόσα παιχνίδια έχουμε στις ντουλάπες μας, στις αποθήκες μας...παντού κρυμμένα. Και πόσα δεν παίζουμε γιατί τα βαρεθήκαμε...και ντρέπομαι.

τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια
Το παιχνίδι είναι δικαίωμα  όλων των παιδιών στον πλανήτη μας όπως το νερό, το φαγητό. 

βαγόνια τρένου
Καμιά φορά τους στέλνουμε τα δικά μας. Δείτε πώς χαίρονται. Τα εκτιμούν πολύ. Με τα δικά μας παλιά παιχνίδια σκορπάμε χαμόγελα. 
με τα δικά μας  παλιά παιχνίδια
Στην Αφρική τα παιδιά μεταμφιέζονται. 
 μεταμφίεσεις
"Όταν μεταμφιέζεσαι, λένε στην Αφρική, γίνεσαι ένας μικρός θεός". Όταν παίζεις το ίδιο. 
παιδιά με μάσκες ζώων
Αυτό είναι να είσαι παιδί... 
Να είσαι ευτυχισμένος με τα πιο μικρά και ασήμαντα πράγματα στον κόσμο....

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

1 σχόλιο:

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...